Hotel Panonija

 • Adresa: Ivana Kukuljevića Sakcionskog 21, 44000 Sisak
 • Telefon: +385 44 515 600
 • Fax: +385 44 515 601
 • Mobitel: +385 91 345 34 40
 • Email: recepcija@hotel-panonija.hr
 • Web stranice: www.hotel-panonija.hr

Radno vrijeme

 • Ponedjeljak - petak: 12:00 - 22:00
 • Subota: 12:00 - 22:00
 • Nedjelja: 12:00 - 22:00

Popust

 • Gotovina: 10%
 • Kartice: 5%

Hotel Panonija
Grad Sisak je administrativno sjedište Sisačko-moslavačke županije. Sisak je smješten na tri rijeke, Kupa, Sava i Odra, koje meandriraju njegovim središtem, pružajući uz svoje obale, bogate zelenilom, ugodne prostore za šetnje i rekreaciju.
Povijest Siska seže do vremena Ilira. Tragovi i ostaci bogate i burne povijesti su ugrađeni u temelje samog grada,
prezentirani arheološkim nalazištima i izložbama u muzejskim prostorima.
U neposrednoj blizini grada nalazi se Park prirode Lonjsko polje, nedirnuti kutak prirode, najznačajniji turistički resurs, destinacija koja bi trebala biti nezaobilazna ne samo na turističkoj karti Siska već i na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske.
Hotel Panonija se odlikuje posebnim ugođajem kuće koja ima dugogodišnju tradiciju i povijest kao prvi hotel u Sisku. Potpuno obnovljen i uređen 2007. godine, u potpunosti zadovoljava najveće hotelijersko – ugostiteljske standarde. Nudi ugodan i kvalitetan smještaj tijekom cijele godine. Nalazi u samom središtu Siska, tek 40-ak kilometara udaljen od zračne luke Pleso i 50-ak kilometara od Zagreba. U blizini hotela su svi kulturni, povijesni, administrativni, sportski i ugostiteljski objekti do kojih Vas dijeli tek ugodna šetnja.
ŠTO POSJETITI:
Utvrda Stari grad
Spomenik nulte kategorije, izgrađen kao utvrda 1541., podsjetnik na znamenitu pobjedu nad Turcima 1593. Obrambena je utvrda građena od 1544. do 1550. godine na ušću Kupe u Savu. Sagrađena je od cigle antičke Siscije s ciljem obrane od turskih navala. Upravo su pod zidinama Starog grada Turci 22. lipnja 1593. godine doživjeli strahovit poraz.

Arheološki park Siscia Zaštitna arheološka istraživanja rezultirala su otkrivanjem gradskog kompleksa rimske Siscije. Kvaliteta nalaza potaknula je odluku o arheološkoj prezentaciji “in situ”. Glavnu temu prezentacije rimske arhitekture predstavlja gradski bedem s unutrašnjom kulom, obrambeni opkop, te dio kasnorimske monumentalne građevine. Lokalitet se nalazi na razmeđu trga ispred župne crkve te gradskog parka. Zanimljivi su jugozapadni bedem s kulom s kraja 2. st. unutar bedema, te ostaci žitnice sagrađene početkom 4. stoljeća.
Crkva Svete Marije Magdalene u Selima Župna crkva Svete Marije Magdalene zajedno s orguljama i župnim dvorom pripada spomenicima hrvatske kulturne i sakralne baštine. Orgulje koje se danas nalaze u cjelovitom stanju izgradio je 1777. slovenski graditelj češkog podrijetla Joannes Franciscus Janechek, i to je jedino njegovo sačuvano djelo.
Hotel Panonija (dodatni sadržaji):
-Slatki kutak – veliki izbor slastica iz vlastite proizvodnje uz garanciju kvalitete sukladno HACCP standardima
-Aperitiv bar – u sklopu hotela je mjesto poslovnih susreta, ali i predaha tijekom dana i nakon posla. Volite li ugodnu
atmosferu i mjesto koje spaja sve generaciji i gdje možete uživati u kavi i slasticama iz naše proizvodnje tada odaberite Aperitiv bar. Usluga je tiha i nenametljiva ali u isto vrijeme brza i okretna.

American Express Visa MasterCard Verified By Diners Maestro American Express – Jamstvo sigurne online kupnje MasterCard® SecureCode™ Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway