Muzej ‘Staro Selo’

  • Adresa: Kumrovec bb, 49295 Kumrovec
  • Telefon: 049/225 – 830
  • Fax: 049/225 – 833
  • Email: mss@mhz.hr
  • Web stranice: www.mss.mhz.hr

Radno vrijeme

  • Ponedjeljak - petak: 09:00 do 19:00
  • Subota: 09:00 do 19:00
  • Nedjelja: 09:00 do 19:00

Popust

  • Gotovina: -
  • Kartice: -

MUZEJI HRVATSKOG ZAGORJA
Muzeji Hrvatskog zagorja su složena baštinska ustanova ustrojena od pet specijaliziranih muzeja, smještenih na različitim lokacijama na području Krapinsko-zagorske županije:
Muzej seljačkih buna, Gornja Stubica, Muzej “Staro selo”, Kumrovec, Galerija Antuna Augustinčića, Klanjec, Muzej krapinskih neandertalaca, Krapina te Dvor Veliki Tabor, Desinić.

MUZEJ „STARO SELO“  KUMROVEC

Etno selo Kumrovec najveći je tradicijski uređen prostor u Hrvatskoj koji posjetiteljima dočarava autentičan izgled zagorskog sela s početka 20. stoljeća. Smješteno je u idiličnom krajoliku doline rijeke Sutle između impozantne Cesargradske i Kunšperk gore, prostoru koji je svojom ljepotom inspirirao i autora hrvatske himne, Antuna Mihanovića.

S oko četrdesetak obnovljenih objekata tradicijskog graditeljstva saznajemo kako su živjeli naši stari. Uređeni postavi govore o običajima i svakodnevnici seljaka i njegove obitelji s jedne strane, a s druge prikazuju i razne tradicijske obrte kojima su stanovnici zagorskih sela osiguravali egzistenciju svojim obiteljima. Tu su i tradicijske okućnice i vrtovi, štaglji i kotci – sve ono što je činilo bogati mozaik života na selu.  Zadružno imanje obitelji  Broz i rodna kuća Josipa Broza Tita nalazi se u središtu sela, te sadrži etnografski i povijesni postav.

Muzej nudi i brojne druge interaktivne sadržaje za posjetitelje – događanja i radionice u suradnji s majstorima tradicijskih obrta, a prilagođene su različitim uzrastima.

Muzej pruža nezaboravno iskustvo koje posjetitelje vraća u prošlost i upoznaje ih s načinom opremanja kuća i njihovim ukrašavanjem za potrebe  obiteljskih svetkovina, kao što je svadba, uskršnji i božićni blagdani, te razni svetečni praznici poput Jurjeva, Martinja ili pak zadružnih aktivnosti poput čehatve ili lupitve.

NAPOMENA: Popust 20% odobrava se isključivo na individualne ulaznice.

Radno vrijeme Muzeja:

od 1. travnja do 30. rujna svaki dan od 9-19 sati
od. 1. listopada do 31. ožujka svaki dan od 9-16 sati

Muzej je zatvoren: 1. siječnja, na Uskrs, 1. studenog (Svi sveti), 25. i 26. prosinca

American Express Visa MasterCard Verified By Diners Maestro American Express – Jamstvo sigurne online kupnje MasterCard® SecureCode™ Verified By Visa WSpay™ - Web Studio payment gateway